Gå til hovedindhold

Forårssamling i FleetOptimiser projektgruppen

D. 22. maj var de gode kræfter i FleetOptimiser-projektgruppen igen samlet til netværk, erfaringsudveksling, historiefortælling og et kig ind i fremtiden for projektet.

  • Læs op

Indhold

    D. 22. maj var de gode kræfter i FleetOptimiser-projektgruppen igen samlet til netværk, erfaringsudveksling, historiefortælling og et kig ind i fremtiden for projektet.

    Solen skinnede fra en skyfri himmel og sørgede for en god temperatur i den aarhusianske midtby-baggård hvor projektgruppen var samlet. Rigeligt med vand og to kasser sodavand skulle der til, for at holde de kloge hoveder nogenlunde kolde i det herlige forårsvejr.

    Dagen blev indledt med et spændende oplæg fra Holbæk Kommune, som også blev budt velkommen i projektgruppen. Holbæk Kommune har selv investeret i FleetOptimiser, udenom skaleringsprojektet, og allerede høstet flere gevinster gennem optimering og grøn omstilling af deres køretøjsflåde. Oplægget gav anledning til gode spørgsmål om hvordan Holbæk er gået til optimeringsopgaven og hvordan flådeoptimering er organiseret i kommunen. Det bliver rigtig spændende at følge deres arbejde de kommende måneder og udveksle erfaringer om at gå i gang med FleetOptimiser på egen hånd.

    Historien om FleetOptimiser

    Efter oplægget stod den på historiefortælling. Med tre år i bagagen, først som AI-signaturprojekt og siden som skaleringsprojekt, er der efterhånden meget at fortælle om hvad FleetOptimiser kan og hvordan det bliver brugt både i hverdagens drift og strategisk. Efter en gåtur i små grupper i det gode vejr, stod den på fælles opsamling, som tydeligt viste dels et stort engagement, men også at der er mange historier at fortælle om FleetOptimiser – hvilket må siges at være en styrke. For det gør at projektet og løsningen kan have flere forskellige strategiske ophæng, afhængig af der optager organisationen.

    I opsamlingen blev alt fra klima, økonomi og ressourceoptimering til brug af data og AI til dialog og beslutningsstøtte samt styrkerne ved at samarbejde på tværs af det offentlige nævnt som perspektiver som projektgruppen forbinder med og bruger aktivt i forankringen af FleetOptimiser i egen organisation.


    Og fortællingen om FleetOptimiser er ikke slut endnu. I løbet af efteråret skrives det næste kapitel om projektmyndighedernes succeser og udfordringer på rejsen med FleetOptimiser de sidste par år.

    Fremtiden for FleetOptimiser

    Efter frokosten blev de første sten lagt til fremtiden for FleetOptimiser. Inden samlingen, havde projektets styregruppe besluttet at arbejde videre med en plan om at FleetOptimiser fra 2025 fortsætter i OS2-fællesskabet, når skaleringsprojektet slutter. Og derfor var det tid til at invitere de vigtigste ambassadører ind i rummet og sammen tegne fremtiden for løsningen.

    Her skulle projektgruppen bl.a. arbejde med hvordan vi i fællesskab kan skabe gode rammer om fælles prioritering af udvikling, hvilke netværksaktiviteter der skal fortsætte og hvordan de fortsat giver værdi samt hvilken rolle det kommende FleetOptimiser-produktsekretariat skal spille, hvilke opgaver sekretariatet skal løse og hvad der evt. kan løses i fællesskab.

    I gruppernes præsentation var der stort fokus på at netværket på tværs af myndigheder skal bestå, og der fortsat skal være faste, men frivillige møder. Der er god viden og erfaringer at dele og lade sig inspirere af, og hjælper med forankringen, optimeringen og omstillingen i egen organisation, at have gode sparringspartnere. Derudover er det vigtigt for projektgruppen fortsat at have et sekretariat som tovholder, for at holde liv i netværk og selve løsningen, men også stor vilje fra projektgruppen til at alle er med til at hjælpe flere myndigheder ombord som mentorer.

    Afslutningsvis var der opbakning til at alle fortsat kan bidrage med udviklingsønsker, og at nyudvikling prioriteres i fællesskab, som det også er tilfældet i dag. Projektgruppens bidrag og perspektiver bliver en hjørnesten i det fortsatte arbejde med at definere de optimale rammer for FleetOptimisers videre liv.


    Dagen blev afsluttet med en gåtur i det lune forårsvejr til Aarhus Ø til fælles spisning, hvor snakken fortsat gik lystigt og der blev udvekslet erfaringer og anekdoter på kryds og tværs.

    Tak til hele projektgruppen for endnu en god og meget inspirerende dag! Vi glæder os til næste gang vi mødes.

    Sidst opdateret: 30. juli 2024