Gå til hovedindhold

Slagelse og Ringsted gør klar til at invitere ledelsen indenfor

Torsdag d. 4. april mødtes Dorthe Johansen fra Ringsted Kommune, Christina Grauengaard og Belinda Nielsen fra Slagelse Kommune og Joachim Daus-Petersen fra FleetOptimiser projektsekretariatet i Aarhus Kommune til en dag i flådeoptimeringens og FleetOptimisers tegn.

Fra venstre: Dorthe Johansen fra Ringsted Kommune samt Belinda Nielsen og Christina Grauengaard fra Slagelse Kommune

  • Læs op

Indhold

    På programmet var et par intense formiddagstimer med gennemgang af FleetOptimisers funktionalitet. Der blev arbejdet med hvordan værktøjet kan bruges i forskellige sammenhænge til blandt andet at give overblik over hvordan flåden udnyttes på forskellige tidspunkter af døgnet og om der er overkapacitet på nogle lokationer. Simulering på forskellige scenarier i løbet af formiddagen gav flere aha-oplevelser og der var flere steder hvor der tilsyneladende er potentiale for yderligere tilpasning af flåden til kørselsbehovet.

    Formiddagens gennemgang, simulering på scenarier og de gode input fra Belinda, Christina og Dorthe gav et godt afsæt for eftermiddagens tema. Her blev der arbejdet med hvordan flådeoptimering og FleetOptimiser kan sagsfremstilles for kommunernes strategiske ledelse. For der ligger nemlig mange spændende muligheder for at reducere CO2-udledningen fra flåden og realisere økonomiske besparelser, uden at kompromittere kørselsbehovet.

    Passion og erfaring går hånd i hånd

    Det er tydeligt at Dorthe, Christina og Belinda deler en passion for at få fart på den grønne omstilling af kørslen samtidig med at flåden tilpasses til det faktiske kørselsbehov. Lige dele passion og deres store viden om og erfaring med drift af kommunale bilflåder viste sig at være en rigtig god kombination. Derfor var der også mange gode idéer i spil til hvordan flådeoptimering og FleetOptimiser kan rammesættes og kobles til blandt andet de to kommuners klimahandlingsplaner, som begge har fokus på mere transport på el. 

    Derfor vil de i de kommende uger arbejde videre og få sat endnu flere ord på den gode historie om flådeoptimering med balance i CO2-reduktioner og økonomi. Den helt rette vinkel på historien skal findes, for den skal nemlig åbne dørene til kommunernes strategiske ledelse. Og selvom der skal investeres lidt tid, økonomi og engagement fra ledelsen, så er Belinda, Christina og Dorthe overbeviste om potentialet vil overstige investeringen. Derfor er det nu tid til at invitere ledelsen i Slagelse og Ringsted på rundtur i flådeoptimeringens og FleetOptimisers verden, så de kan se at de sagtens kan deres sætte lid til de tre seje flådekoordinatorer og hjælpe med at indfri de fælles ambitioner for klimaet og økonomien.

    Sidst opdateret: 24. april 2024